top of page
  • Фото автораFreya Sun

Правила відвідування солярію: що не потрібно робити до та після відвідування

Солярій – це не лише можливість отримати гарний відтінок шкіри, але й зміцнити власний імунітет, активізувати синтез вітаміну D у шкірі. Однак неправильна підготовка до цієї процедури може нашкодити вашому здоров'ю: з'являються опіки, алергічні реакції. Тому важливо врахувати основні умови підготовки перед початком процедури.


Перед відвідуванням солярію не рекомендується:

  • Наносити захисний крем від засмаги, яким ви звикли користуватися на пляжі. Для цього потрібно застосовувати спеціальну косметику для солярію, яка здатна зволожувати шкіру, виключаючи ймовірность її сухості.

  • Митися безпосередньо перед сеансом. Особливо заборонено митися перед походом у солярій з використанням мила або гелів для душу – усі миючі засоби сушать шкіру, яка втрачає свої захисні властивості, а отже, можна дуже легко обгоріти. Приймати душ треба за кілька годин до відвідин солярію.

  • Приходити на сеанс у звичайних окулярах чи лінзах. Для захисту очей клієнтам видають спеціальні окуляри.

  • Приходити до солярію з макіяжем – за пару годин до початку сеансу потрібно ретельно змити всю косметику з обличчя та інших частин тіла.

Крім того, не варто відвідувати солярій відразу після проведення різних косметичних процедур на кшталт лазерних або ін'єкційних процедур, пілінгу та інше.


Що заборонено робити після відвідин солярію

Позитивний ефект від солярію може тривати недовго, якщо ігнорувати основні правила догляду за шкірою. Для збереження власної засмаги слід дотримуватись кількох важливих рекомендацій:

  1. Не варто відразу після процедур приймати ванну – потрібно почекати близько 3-4 годин. На якийсь час необхідно відмовитися від застосування скрабів і мочалок. Шкіра має встигнути відновитися після «штучного сонячного проміння».

  2. Для збереження бронзової засмаги протягом тривалого часу не варто часто відвідувати сауни та лазні, приймати гарячу ванну. В іншому випадку здійснюється відлущування верхнього шару (засмаги) шкіри.

  3. У день відвідування солярію не варто відвідувати басейн. УФ-промені + хлорована вода – це величезний стрес для вашого організму.

Щоб унеможливити травми, опіки на поверхні засмаглої шкіри, потрібно відмовитися від епіляції відразу після відвідування солярію. Епілювати різні зони рекомендується через 10-14 днів, коли шкіра повністю відновиться.



bottom of page